Educatie

Het educatieve programma wordt door beiaardier Jan Verheyen begeleid.

Jan Verheyen

Foto Jan Verheyen

Jan Verheyen (°1976) studeerde in 2006 aan de Koninklijke beiaardschool “Jef Denyn” van Mechelen met grote onderscheiding af. Daarna studeerde hij nog verder aan het Nederlands carilloninstituut en de Bourdon hogeschool voor muziek in Dordrecht. Hij behaalde er het bachelordiploma voor beiaard.

Jan heeft al heel wat concerten gegeven in België, Nederland, Duitsland, Frankrijk en Portugal. In 2006 werd hij eerste prijswinnaar van de internationale beiaardwedstrijd van de Nederlandse Klokkenspel Vereniging. Sinds vorig jaar is hij stadsbeiaardier van de stad Hasselt.

Hij is bestuurslid van de Vlaamse BeiaardVereniging (VBV) en is redactiesecretaris van het driemaandelijkse magazine. Hij coördineert ook de internationale werkgroep die dit jaar de 500ste verjaardag van de beiaard voorbereidt. Daarnaast weet hij de beiaardwereld te verrassen met nieuwe initiatieven, zoals de vernieuwing van het beiaardmuseum in de Sint-Quintinuskathedraal van Hasselt en de oprichting van Compagnie Aardbei. In 2009 was hij een van de artistieke leiders van het beiaardfestival Eurocarillon in de Euregio Maas-Rijn.

Onze projecten :