Drum & Bells

Drum & Bells wordt uitgevoerd door slagwerker Peter Thys en beiaardier Jan Verheyen.

Peter Thys

Foto van Peter ???

Peter Thys (°1980) studeerde slagwerk bij Carlo Willems aan het Lemmensinstituut te Leuven. Na zijn opleiding ging hij aan de slag als leerkracht slagwerk in verschillende academies en hij ontwikkelde zich tot een allround-muzikant. Zo heeft hij ervaring met het klassieke repertoire, maar hij is ook thuis in hedendaagse pop- en rockmuziek.

Hij speelde bij het Nationaal Orkest van België, de Beethovenacademie en DeFilharmonie. Hij heeft ook een tijd bij de musicalafdeling van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen gespeeld. Daardoor is hij in de musicalwereld terechtgekomen. Hij speelde o.a. Mamma Mia, Evita en onlangs was hij nog te horen in Elisabeth.

Ook de moderne pop- en rockmuziek kent geen geheimen voor hem. Hij speelde met verschillende artiesten zoals Jean Bosco Safari, Koen Wauters, Belle Perez, Johan Verminnen, Jef Vanuytsel… Met de coverband Roundabout toert hij veel rond in de Benelux.

Jan Verheyen

Foto Jan Verheyen

Jan Verheyen (°1976) studeerde in 2006 aan de Koninklijke beiaardschool "Jef Denyn" van Mechelen met grote onderscheiding af. Daarna studeerde hij nog verder aan het Nederlands carilloninstituut en de Bourdon hogeschool voor muziek in Dordrecht. Hij behaalde er het bachelordiploma voor beiaard.

Jan heeft al heel wat concerten gegeven in België, Nederland, Duitsland, Frankrijk en Portugal. In 2006 werd hij eerste prijswinnaar van de internationale beiaardwedstrijd van de Nederlandse Klokkenspel Vereniging. Sinds 2008 is hij stadsbeiaardier van de stad Hasselt.

Hij is bestuurslid van de Vlaamse BeiaardVereniging (VBV) en is redactiesecretaris van het driemaandelijkse magazine. In 2009 was hij een van de artistieke leiders van het beiaardfestival Eurocarillon. Hij coördineerde ook de internationale werkgroep die in 2010 de 500ste verjaardag van de beiaard heeft voorbereid. Daarnaast weet hij de beiaardwereld te verrassen met nieuwe initiatieven, zoals de vernieuwing van het beiaardmuseum in de Sint-Quintinuskathedraal van Hasselt Hasselt en de oprichting van Compagnie Aardbei, waarmee hij de kindervoorstelling Rocky het Klokkie en de combinatieconcerten Bell-canto (beiaard en sopraan) en Drum and bells (beiaard en drum) ontwikkelde. Hij is ook de dirigent van het enige Belgische handbellenkoor Bellness.

Onze projecten :