Beiaardconcerten

Foto Jan Verheyen

Jan Verheyen

Jan Verheyen (░1976) studeerde in 2006 aan de Koninklijke beiaardschool "Jef Denyn" van Mechelen met grote onderscheiding af. Daarna studeerde hij nog verder aan het Nederlands carilloninstituut en de Bourdon hogeschool voor muziek in Dordrecht. Hij behaalde er het bachelordiploma voor beiaard.

Jan heeft al heel wat concerten gegeven in BelgiŰ, Nederland, Duitsland, Frankrijk en Portugal. In 2006 werd hij eerste prijswinnaar van de internationale beiaardwedstrijd van de Nederlandse Klokkenspel Vereniging. Sinds 2008 is hij stadsbeiaardier van de stad Hasselt.

Hij is bestuurslid van de Vlaamse BeiaardVereniging (VBV) en is redactiesecretaris van het driemaandelijkse magazine. In 2009 was hij een van de artistieke leiders van het beiaardfestival Eurocarillon. Hij co÷rdineerde ook de internationale werkgroep die in 2010 de 500ste verjaardag van de beiaard heeft voorbereid. Daarnaast weet hij de beiaardwereld te verrassen met nieuwe initiatieven, zoals de vernieuwing van het beiaardmuseum in de Sint-Quintinuskathedraal van Hasselt Hasselt en de oprichting van Compagnie Aardbei, waarmee hij de kindervoorstelling Rocky het Klokkie en de combinatieconcerten Bell-canto (beiaard en sopraan) en Drum and bells (beiaard en drum) ontwikkelde. Hij is ook de dirigent van het enige Belgische handbellenkoor Bellness.

Onze projecten :