Bells Ball

Naragonia

Naragonia - Pascale Rubens en Toon Van Mierlo

Naragonia brengt eigenzinnige balfolkmuziek met een verfijnde stevige energie. Niet alleen de danser, ook de luisteraar kan volop genieten.

Naragonia ontstond spontaan in de zomer van 2003, op het Andanšas Festival in Portugal. Al snel wordt Naragonia zeer populair binnen de folkwereld en krijgt met twee (door pers zeer warm onthaalde) cd's respect in binnen- en buitenland. Naragonia speelt sinds 2003 intensief in BelgiŰ, Nederland, Frankrijk en Portugal. Ook in Ierland, Groot-Brittanië, Duitsland, Spanje, Italië speelde Naragonia reeds verschillende keren. Het repertoire van Naragonia bestaat uit melodieën van eigen makelij.

Naragonia bestaat uit Pascale Rubens en Toon Van Mierlo:

Pascale Rubens volgt aanvankelijk een klassieke opleiding viool maar wordt op 18 jaar verliefd op de diatonische accordeon. In 1999 richt zij het duo 'Musaraigne' op samen met cellist Hannes Pouseele. Het duo treedt zowel in binnen-als buitenland op en brengt in 2005 de CD "Convoi exceptionnel" uit. In dat jaar vertegenwoordigt Musaraigne ons land op het ERU-festival in Gdansk (Polen). Een 3-tal jaren later wordt Pascale de nieuwe accordeoniste bij 'Griff'. In 2005 brengt Griff zijn eerste CD uit. Pascale is tevens docente diatonisch accordeon aan verschillende muziekacademies en is een vaak gevraagde docente voor workshops in binnen-en buitenland.

In zijn jeugdjaren volgde Toon Van Mierlo hobo aan de academie van Turnhout. Op 21 jaar wordt hij opnieuw gegrepen door de muziekmicrobe. Toon start met uillean pipes (Ierse doedelzak) en leert al snel daarna een heleboel andere instrumenten kennen: Franse doedelzak, klarinet, sopraansaxofoon, diatonisch accordeon... In 2003 wordt Toon de nieuwe muzikant bij de folkgroep 'Fluxus'. Daarna komt alles in een stroomversnelling en is Toon een veel gevraagde muzikant in tal van formaties (G÷ze XL, Floes,...). Met acht volledige cd's en als gast op een tiental andere cd's is Toon een veel gevraagd muzikant. Momenteel speelt Toon bij Naragonia, Naragonia Quartet, Embrun, Manimoen, Harakiwi en Hot Griselda. Als muzikale duizendpoot is Toon een vaak gevraagde docent voor workshops in binnen- en buitenland. Tevens doceert hij doedelzak aan de muziekacademie van Schoten.

Jan Verheyen

Foto Jan Verheyen

Jan Verheyen (░1976) studeerde in 2006 aan de Koninklijke beiaardschool "Jef Denyn" van Mechelen met grote onderscheiding af. Daarna studeerde hij nog verder aan het Nederlands carilloninstituut en de Bourdon hogeschool voor muziek in Dordrecht. Hij behaalde er het bachelordiploma voor beiaard.

Jan heeft al heel wat concerten gegeven in BelgiŰ, Nederland, Duitsland, Frankrijk en Portugal. In 2006 werd hij eerste prijswinnaar van de internationale beiaardwedstrijd van de Nederlandse Klokkenspel Vereniging. Sinds 2008 is hij stadsbeiaardier van de stad Hasselt.

Hij is bestuurslid van de Vlaamse BeiaardVereniging (VBV) en is redactiesecretaris van het driemaandelijkse magazine. In 2009 was hij een van de artistieke leiders van het beiaardfestival Eurocarillon. Hij co÷rdineerde ook de internationale werkgroep die in 2010 de 500ste verjaardag van de beiaard heeft voorbereid. Daarnaast weet hij de beiaardwereld te verrassen met nieuwe initiatieven, zoals de vernieuwing van het beiaardmuseum in de Sint-Quintinuskathedraal van Hasselt Hasselt en de oprichting van Compagnie Aardbei, waarmee hij de kindervoorstelling Rocky het Klokkie en de combinatieconcerten Bell-canto (beiaard en sopraan) en Drum and bells (beiaard en drum) ontwikkelde. Hij is ook de dirigent van het enige Belgische handbellenkoor Bellness.

Onze projecten :